• pl
  • en

  • Posadowienie bezpośrednie galerii handlowej Polimeni; Konin

    Galeria_Polimeni

     

     

    Projekt dotyczył budowy Centrum Handlowo-Rekreacyjnego Konin Lakeside. Budynek w konstrukcji mieszanej: część handlowa zaprojektowana w lekkiej konstrukcji stalowej natomiast sale kinowe w konstrukcji żelbetowej.

     

    Teren inwestycji znajduje się na obszarze byłej odkrywki kopalni węgla brunatnego Gosławice i jak wynika z analizy map archiwalnych zlokalizowany jest na sztucznie usypanym nasypie pokopalnianym. Na podstawie przeprowadzonych badań można szacować iż, głębokość zalegania gruntów antropogenicznych sięga 32 m p.p.t.

     

     

     

     

    Opracowano bezpośrednie posadowienie budynku, na powierzchniowo dogęszczonych i wzmocnionych istniejących nasypach pod warunkiem zachowania następujących obostrzeń:

    Cofnij się do poprzedniej strony ...